Go Back

Tilb. tid30 minutter
Samlet tid30 minutter

Ingredienser

  • 275 g Sukker
  • 150 g Lys sirup
  • 110 g Glukosesirup
  • 150 g Vand
  • 2 stk. Pasteuriseret æggehvider
  • 2 spsk. Sukker
  • 100 g Grønne pistacier, mandler, hasselnødder, valnødder og tranebær.
  • 1 stk. Øko lime, skallen.

Sådan gør du

  • Kom sukker, sirup, glukosesirup og vand i en gryde. Bring det i kog og lad det koge til 140 grader. Der må ikke røres i gryden.
  • Imens piskes æggehviderne stive i en røremaskine med piskeris på.
  • Tilsæt de 2 spsk. sukker og pisk igen.
  • Når sukker massen i gryden når 140 grader, hældes sukkermassen i en tynd stråle, ned i de stift piskede æggehvider i mens røremaskinen kører på 1/2 kraft.
    Husk at sukkermassen skal hældes ude i siden af røreskålen.
  • Skrue helt op for hastigheden på røremaskinen og pisk til massen bliver sej og ligner fransk nougat.
  • Kom massen ud på bordet og ælt, kort nødderne/tørret frugt og revet limeskal ind i.
  • For en firkantet eller aflang box med bagepapir og pres massen ned i. Så der kommer en lige overflade.
  • Afkøles ved stuetemperatur til næste dag.
  • Skæres ud i passende str.
  • Opbevares i tæt sluttende box.