Go Back

Equipment

  • Firkantet form
  • Kageplast
  • Sprøjteposer

Ingredienser

  • 3 Æg str L
  • 200 g Muscovadosukker
  • 2 dl Kærnemælk
  • 150 g Hvedemel
  • 1 1/2 stk Bagepulver
  • 1 stk Kanel
  • 1 tsk Stødt muskatnød
  • 1/2 tsk Stødt kardemomme
  • 1/2 tsk Stødt ingefær
  • 1/4 tsk Salt
  • 275 g Butternut, skrællet og revet
  • 50 g Valnødder, hakket
  • 50 g Hasselnødder, hakket
  • 50 g Hvid chokolade, hakket

Kvædemarmelade:

  • 150 g Kvæde, skællet og skåret i små tern.
  • 150 g Rørsukker
  • 1/2 dl Vand
  • 1/2 Vaniljestang, korn her af.

Flødebolleskum:

  • 1 pose Dr. Oetker perfect meringues
  • 1/2 tsk Cakefactor

Butternut mousse:

  • 225 g Butternut, skrællet og skåret i små stykker.
  • 4 spsk Sukker
  • 4 spsk Citronsaft
  • 2 bl Husblas
  • 2 1/2 dl Fløde
  • 50 g Hvid chokolade

Pynt:

  • Blomster
  • Hvid chokolade, hvis det ønskes
  • Transfer sheets, hvis det ønskes.

Sådan gør du

Kvædemarmelade:

  • Kog alle ingredienser til kvæden er mør. ca 30 min.
  • Blend massen.
  • Stil på køl. En stor flad bøtte, så køler marmeladen hurtigere.

Kagen:

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Pisk sukker og æg i 5 min, så det bliver en meget luftig masse.
  • Tilsæt mel, krydderier, salt og kærnemælk og vend det sammen.
  • Vend butternut, nødder og chokolade i.
  • Foer formen med bagepapir og kom massen i.
  • Bages på 2. nederste ribbe i ca. 30 min. til kagen er gennembagt,
  • Afkøl kagen.
  • Skær 1 cm af kagen på alle 4 sider.
  • Del kagen i to lige store bunde.

Flødebolleskum:

  • Se instruktion på posen og tilsæt cakefactor
  • Kom skummet på sprøjtepose.

Butternut mousse:

  • Læg husblas i blød i koldt vand.
  • Kog butternut, sukker og citronsaft til butternutten er mør.
  • Blend og purer massen igennem en si. Så den er helt lækker.
  • Smelt husblas i massen. Rør med en dejskraber.
  • Smelt chokoladen i micro og vend i massen.
  • Pisk fløden let. Den skal være ret flydende.
  • Vend fløden i butternut massen.
  • Kom massen på sprøjtepose.

Samling af kagen:

  • Klip bagepapir til, så det passer i bunden af den rengjorte form
  • Klip 4 stykker kageplast, så de passer til formens sider og stil dem i formen. Hold dem på plads med papirsklips.
  • Læg den ene bund i formen. Så der er 1 cm luft hele vejen rundt.
  • Smør marmeladen oven på bunden. Og kun på bunden, det må ikke komme ud over kanten.
  • Sprøjt skummet oven på marmeladen. Stadigvæk må det ikke komme ud over kanten af kagen.
  • Læg den sidste bund oven på.
  • Klip et lille hul i sprøjteposen med mousse og før posen ned langs siden og sprøjt moussen i. Resten af moussen kommes på toppen og glattes ud.
  • Bank formen let i mod bordet et par gange.
  • Sæt formen på frys i mindst 4 timer eller natten over.

Pyntning af kagen:

  • Kagen befries fra form, kageplast og bagepapir.
  • Sættes på et fad og optøes ca. 2 timer i køleskab.
  • Jeg har smurt tempereret chokolade på et transfer sheets og skåret det i 4 lige store stykker. Der sættes på kagens sider.
  • Tempereret hvid chokolade er lavet til snirkler til toppen.
  • Pyntet med de spiselige blomster der var i haven, der passede i farven.
  • Pynt som du har lyst og evner til.
  • Velbekomme.