Go Back

Squashboller

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid2 timer
Samlet tid2 timer 30 minutter
Antal: 18

Ingredienser

  • 50 g Gær
  • 5 dl Vand, lunkent
  • 80 gr Olie, rasp eller en smagsneutral
  • 100 g Yoghurt, uden smag
  • 5 g Salt
  • 30 g Lys sirup
  • 200 g Fuldkorns speltmel
  • 200 g Manitoba mel
  • 500 g Hvedemel med højt gluten indhold, måske 50 g mere, hvis den revne squash er meget våd.
  • 350 g Squash, revet
  • 100 g Solsikkekerner

Pensling:

  • 1 stk Æg, sammenpisket

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det lune vand.
  • Tilsæt mel, salt, olie, sirup, yoghurt og rør i røremaskine med dejkrogen, til dejen er samlet om dejkrogen. Det tager ca. 10 min.
  • Kram den revet squash, så eventuelt saft kommer væk fra squashen.
  • Kom squash og solsikkekerner i dejen og rør det hele let sammen.
  • Lad dejen hæve til dobbelt str. Det tager 1 time til 1 1/2. Dejen hæver i skålen med et stykke film over eller i en condibøtte med låg på.
  • Når dejen er færdig hævet, hældes dejen ud på køkkenbordet og deles i 18 stykker.
  • Rul hver bolle og sæt på en bageplade med bagepapir.
  • Lad bollerne efterhæve 30 min tildækket med et viskestykke.
  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Og damp hvis din ovn kan det.
  • Pensel bollerne med sammenpisket æg
  • Bag bollerne i midten af ovnen ca. 15 -20 min
  • Lad bollerne afkøle på en bagerist, men nyd en med det samme.