Go Back

Forb. tid3 timer
Samlet tid3 timer
Antal: 10

Equipment

  • Kagerulle, sprøjtepose, rillet tyl.

Ingredienser

  • 3 dl Sødmælk
  • 25 g Gær
  • 2 stk Æg
  • 1/2 tsk Salt
  • 60 g Sukker
  • 550 g Mel
  • 60 g Lurpak smør
  • 250 g Lurpak smør til at pakke ind i dejen.

Remonce:

  • 60 g Fint hakket grønne pistacier
  • 60 g Smør
  • 60 g Rørsukker
  • 60 g Marcipan
  • 1 stk Øko citron, saft og skal

Citroncreme:

  • 200 g Hvid Chokolade
  • 1/2 dl Fløde
  • 1/2 dl Citronsaft

Mascarpone flødecreme:

  • 200 g Mascarpone
  • 1 dl Fløde
  • 2 spsk Flormelis

Pynt:

  • Fint hakkede grønne pistacier
  • Flormelis
  • 1 stk æg

Sådan gør du

  • Se under tebirkes, hvordan dejen laves. Indtil dejen rulles ud for sidste gang.
  • CITRONCREME:
  • Citroncremen laves ved at smelte chokolade i microovn og lune fløden, rører det sammen og tilsætte citronsaft. Dæk skålen med film, helt nede ved cremen og stil på køl.
  • MASCARPONE CREME:
  • Alt piskes sammen og kommes i en sprøjtepose med en rillet tyl. Og lægges på køl.
  • Dejen rulles ud til 20 x 50 cm.
  • Del dejen i 10 lige store stykker.
  • Remoncen røres sammen og fordeles på midten af hver dej stykke.
  • Dej stykkerne lukkes nu, ved at tage alle 4 hjørner og klemme dem sammen.
  • Hver side nippes ( klemmes hele vejen op ) nu sammen, så der er helt lukket ind til remoncen.
  • Læg bollen på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  • Lad bollerne hæve en 1/2 times tid under et klæde.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Når dejen er hævet, pensles bollerne med et sammen pisket æg.
  • Bages ca. 15-20 min på næst nederst rille
  • Afkøles
  • Bollerne klippes op med en saks.
  • Fyldes med citroncreme i midten og mascarpone cremen uden om.
  • Overbollen lægges på og der kan drysses med hakket pistacie og sigtes med flormelis.
  • Har du overskud af mascarpone cremen, kan den duttes på toppen.
  • Velbekomme