Lun vandet og udrør gæren heri.
Tilsæt surdejen og rør.
Tilsæt olie, sirup og grahamsmel. Rør til melet er optaget. Jeg bruger røremaskine med dejkrog. Har du ingen maskine, må armkræfterne igang.
Tilsæt salt, bageenzymer og manitobamel og rør igen.
Hæld en håndfuld 5 korn i og halvdelen af hvedemelet, rør igen.
Tilsæt resten af melet og rør ca. 10 minutter på røremaskinen, indtil dejen klasker imod siderne og er samlet om dejkrogen.
Lad dejen hæve 1 time til 1 1/2, til dejen har dobbelt str. Jeg kommer min dej i en oliesmurt condibøtte med en elastik om, så er det nemt at se, hvor meget dejen hæver. Min dej står på gulvet med gulvvarme.
Varm ovnen op på max og var du et bagestål, skal det i nu.
Drys grahamsmel ud på bordpladen og vip forsigtigt dejen ud her på.
Del dejen i 3 stykker med en dejspartel .
Sno hver dejdel til lange flytes i grahamsmelet.
Lægges på bagepapir
Skrue ovnen ned på 200 grader
Læg dine flutes ind i ovnen på en bageplade eller på bagestål.
Bages ca. 25 min til de lyder hule, når du banker på bunden.
Afkøles på en bagerist