Go Back

Forb. tid3 timer
Tilb. tid2 days
Samlet tid2 days 3 timer

Equipment

  • By Ditte Julie silikoneform med bobler, og bobler krans, kageplast, springform.

Ingredienser

  • 4 stk Æg
  • 200 g Sukker
  • 200 g Blødt smør Lurpak
  • 1 knivspids Salt
  • 200 g Kagehvedemel eller alm mel
  • 100 g Hvid hakket chokolade Jeg har brugt callebaut welvet
  • 100 g Groft hakket valnøddekerner Eller andre nødder
  • 200 g Ferskner fra dåse Friske kan også bruges

Ferskenmousse:

  • 4 bl Husblas
  • 500 g Ferskner fra dåse
  • 50 g Flormelis
  • 1/4 dl Citronsaft
  • 1 spsk Vaniljepasta Eller 1/2 vaniljestang, korn heraf
  • 1 dl Skyr
  • 3 dl Fløde

Koldskålsmousse:

  • 7 bl Husblas
  • 4 dl Koldskål med citron
  • 1/2 dl Citron
  • 80 g Sukker
  • 2 dl Fløde

Pynt:

  • 200 gr Hvid chokolade Måske lidt gul pulverfarve
  • Guld chokoladeperler Mine er fra special moment
  • Lyseblå forglemmigej Eller andre blomster, eller ingen blomster

Sådan gør du

  • Start med ferskenmoussen da den skal på frost.
  • Læg husblas i koldt vand i ca 10 min.
  • Pure fersknerne igennem en sigte.
  • Rør pureen med flormelis og vaniljepasta.
  • Varm citronsaften op og rør husblassen ud heri.
  • Hæld citronsaften i pureen og rør det sammen.
  • Rør herefter skyr i.
  • Pisk fløden til let skum og vend det i ferskenpureen af to omgange.
  • Fordel ferskenmoussen i de to forme og sæt på frys natten over. Har du ikke de forme jeg har brugt, så brug nogle andre.
  • Næste dag bages kagen.
  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  • Pisk æg og sukker til en luftig masse.
  • Smelt smørret og rør det i.
  • Kagehvedemel vendes i dejen.
  • Vend forsigtigt hakket chokolade, valnødder og ferskner i mindre stykker i
  • Kom bagepapir på bunden af en 21 cm springform.
  • Hæld dejen i springformen og bag kagen ca. 30-40 min. Den må gerne være lige til den underbagte side, da det er en lys brownie.
  • Lad kagen afkøle på en rist.
  • Befri kagen for springform og bagepapir.
  • Koldskålsmousse.
  • Læg husblas i koldt vand i ca. 10 min.
  • Varm citronsaft op med sukker og lad sukkeret smelte.
  • Opløs husblassen i citronsaften.
  • Rør citronsaften i koldskålen.
  • PIsk fløde let til bløde toppe.
  • Rør fløden i koldskålen af to omgange.
  • Samling af kagen:
  • Tag de to forme op af fryseren og befri ferskenmoussen af formene.
  • Placer en kagering, 23 cm, med et stykke kageplast inden i, på et spækbræt beklædt med bagepapir.
  • Læg først kagen i, den hele boble krans lægges på kagen og koldskålsmoussen hældes ud over.
  • Den sidste krans lægges forsigtigt øverst på koldskålsmoussen.
  • Hele herligheden skal på frost i mindst 3 timer og gerne til dagen efter.
  • Når kagen er frosset helt, befries kagen fra kageringen og kageplasten.
  • Sæt kagen på et fint fad og lad den tø op i køleskabet. Det kan sagten gøres over natten.
  • Pynt:
  • Kagen er pyntet med et chokoladebånd.
  • Mål omkredsen på kagen og klip et stykke kageplast der passer. Det skal være 3-4 cm i højden.
  • Temperere chokoladen og tilsæt evt lidt gul pulverfarve.
  • Smør chokoladen ud på kageplasten og lad det næsten sætte sig.
  • Tag kageplasten med chokoladen og sæt det omkring kagen forneden og lad chokoladen sætte sig helt.
  • Fjern forsigtigt kageplasten fra kagen.
  • Pynt med chokoladekugler og blomster, som du syntes.
  • Nu har du den flotteste sommer fersken blondie kage.