Go Back

Pølsebrød

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid2 timer
Samlet tid2 timer 15 minutter
Antal: 10

Ingredienser

  • 25 g Gær
  • 2 1/2 dl Sødmælk
  • 1 stk Æg
  • 100 g Fuldkornsdurummel
  • 325-350 g Alm. hvedemel
  • 1 tsk Salt
  • 50 g Blødt smør
  • 1 stk Æg Bruges til at pensle pølsebrødene med.

Sådan gør du

  • Lun mælken og udrør gæren heri.
  • Tilsæt æg og fuldkornsdurummel og rør det godt sammen på røremaskinen med dejkrog.
  • Herefter tilsættes salt og hvedemelet. Rør igen godt, så det bliver en sammenhængende masse.
  • Smørret tilsættes dejen i små stykker imens maskinen kører.
  • Ælt dejen på maskinen indtil dejen slipper dejkrogen.
  • Lad dejen hæve til dobbelt str. Jeg bruger en stor kondibøtte med låg og sætter en elastik omkring bøtten, så er det nemt, at følge med i hævningen.
  • Hæld dejen ud på bordet og dej i 10 stk.
  • Tril hvert stykke dej til en aflang pølse og læg pølsebrødene i en bradepande med bagepapir, så de næsten ligger side om side.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Efterhæver 30 min eller til de er sammenvokset.
  • Pensel pølsebrødene med sammen pisket æg.
  • Bages ca 10-15 midt i ovnen.
  • Afkøles på en bagerist.