Go Back

Grove Pitabrød

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid1 time 30 minutter
Samlet tid2 timer
Antal: 8

Equipment

  • Røremaskine med dejkrog
  • Kagerulle

Ingredienser

  • 3 dl Sødmælk
  • 25 g Gær
  • 10 g Groft salt
  • 2 spsk Olivenolie
  • 200 g Grahamsmel
  • 200 g Hvedemel med høj bageevne

Sådan gør du

  • Lun sødmælken og ud rør gæren heri.
  • Tilsæt olivenolie og grahamsmelet og rør det lige sammen.
  • Tilsæt salt og hvedemelet og rør dejen ,ca. 10 min på røremaskinen, til dejen er samlet om dejkrogen og slår mod siden på skålen. Dejen skal være blød og lækker.
  • Lad dejen hæve til dobbelt str. ca. 30 min. Jeg lader min dej hæve i en stor condi (plast ) bøtte med låg på, smurt med olie i bunden og på siderne, ikke meget olie, bare en lille smule. Jeg sætter en elastik om condibøtten, så er det meget nemt, at se hvor meget dejen er hævet.
  • Når dejen er færdig hævet, hældes dejen forsigtigt ud på bordet uden mel.
  • Del dejen i 8 stykker (eller flere, hvis der ønskes mindre pitabrød) og tril dem til boller ved at spænde dem op ( læg en dejklump på bordet, læg en hånd over så fingerspidserne står på bordet og kør fingerspidserne rundt i cirkler, så dejklumpen rører hånden inden i, samtidig med at du trykker let ned med hånden over dejen. Håber det giver mening )
  • Lad bollerne efterhæve til dobbelt str, ca. 30 min. tildækket med et viskestykke.
  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Lad bagepladerne blive i ovnen.
  • Jeg har bagt mine på bagestål og har du et bagestål skal det i ovnen 1 time på max varme og skrues ned, når pitabrødene skal i ovnen.
  • Når din ovn er varm, rulles bollerne ud med en kagerulle til runde brød, så tyndt som muligt.
  • Læg pitabrødene på et stykke bagepapir og træk bagepapiret over på den varme plade, bag 3-4 stk af gangen.
  • Bages ca. 8 min, de må ikke blive for mørke. Gør dig selv den tjeneste og kik på ovnen, pitabrødene løfter sig ret hurtigt.
  • Afkøles på en bagerist.