Go Back

Fastelavnsboller med naturlig farve

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid1 time
Samlet tid2 timer
Antal: 12

Ingredienser

  • DE ORENGE.
  • 1 1/2 dl Gulerodsjuice Juicet eller købt
  • 25 g Gær
  • 100 g Smør
  • 1 stk Æg
  • 1/4 tsk Salt
  • 2 spsk Mørk sirup
  • 100 g Pulp fra gulerod
  • 300-350 g Hvedemel Dette er ca mål
  • DE LYSERØDE.
  • 1 dl Rødbedejuice Juicet eller købt
  • 1/2 dl Sødmælk
  • 100 g Smør
  • 1 stk Æg
  • 1/4 tsk Salt
  • 2 spsk Sukker
  • 300-350 g Mel Dette er ca mål
  • DE GRØNNE.
  • 30 g Spinat
  • 2 spsk Sukker
  • 1 1/2 dl Sødmælk
  • 100 g Smør
  • 1 stk Æg
  • 1/4 tsk Salt
  • 2 spsk Honning
  • 300-350 g Hvedemel
  • REMONCE. Mængden er til alle tre slags.
  • 100 g Revet marcipan
  • 100 g Sukker
  • 100 g Smør
  • ØVRIGE INGREDIENSER:
  • Nougat
  • Pistacienødder
  • Frysetørret hindbær
  • Abrikosmarmelade
  • Flormelis

Sådan gør du

  • Start med at juice og gem pulpen ( affaldet fra det du juicer)
  • Fremgangsmåden er den samme til alle tre slags fastelavnsboller.
  • Varm væsken op til håndvarm og ud rør gæren heri.
  • Tilsæt smeltet smør og æg.
  • Derefter tilsættes 1/2 delen af melet og der røres.
  • Kom salt i den ene side af skålen og sukker i den anden siden, rør igen.
  • Bager du de grønne, mordes spinat og 2 spsk sukker til en flydende pasta og kommes i dejen.
  • Bager du de orenge kommes pulpen i dejen.
  • Herefter tilsættes mel, til dejen er blank og lidt klisteret.
  • Dejen skal ikke over forarbejdes, altså æltes længe.
  • Dejen hæver til dobbelt strørrelse.
  • Imens dejen hæver, røres remonce.
  • Alle tre ingredienser røres sammen i en skål til en sammenhængende masse.
  • Dejen hældes ud på et meldrysset bord og rulles ud til 45X45 cm og deles i 12 stykker.
  • Læg en tsk remonce på hvert stykke.
    Jeg har også kommet hakkede pistacie i min remonce til de grønne plus en tsk abrikosmarmelade
    Lagt et stykke nougat i de orenge.
    Frysetørrede hindbær i de lyserøde.
    Brug lige det du syntes smager godt. Der er ikke noget rigtigt eller forkert.
  • Luk dine boller , ved at tage alle 4 hjørner og pres dem sammen, derefter siderne, så alt er lukket. Ellers render fyldet ud.
    Vend bollen om og sæt på bageplade.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Efterhæver 20 min.
  • Pensel bollerne med sammenpisket æg.
  • Bages ca. 15-20 min til de er gyldne.
  • Afkøles på en rist.
  • Jeg har rørt flormelis med rødbedejuice, gulerodsjuice og mordet spinat og lidt vand. Sørg for at få en tyk konsistens ellers render glasuren af bollen.
    Jeg har pyntet med, pistacie og frysetørret hindbær.
  • Nyd dine fastelavnsboller med naturlig tilsat farve sammen med ungerne.
    Velbekomme og go` fastelavnssøndag.