Go Back
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Forb. tid
15
minutter
min
Tilb. tid
1
time
t
30
minutter
min
15
minutter
min
Antal:
13
Equipment
Stor skål
Grydeske
Ingredienser
Havregrødsboller:
5
dl
Vand, lunkent
25
g
Gær
2
stk.
Æg
25
g
Chiafrø
50
g
Solsikkekerner
100
g
Fuldkornshvedemel
700
g
Manitoba hvedemel eller alm. hvedemel
20
g
Salt
1
bøtte
Madam Butterfly to go havregrød med æble og kanel. Eller 50 g havregryn og 3 dl vand kogt til grød.
100
g
Æble, revet uden skræl
Sådan gør du
Havregrødsboller:
Udrør gær i vand.
Tilsæt resten af ingredienserne og rør det godt sammen med hånden.
Film skålen og lad den stå på bordet.
Hæver til dobbelt str. Det tager ca. 1 1/2 time.
Tænd ovnen på 250 grader varmluft med damp hvis din ovn kan.
Ellers sættes et lille fad med kogende vand ind i bunden af ovnen, sammen med bollerne.
Læg bagepapir på en bageplade.
Kom koldt vand i en lille skål og sæt 2 spiseskeer i.
Brug skeerne til at afsætte boller på bagepladen.
Vandet hjælper med, at dejen ikke sætter sig fast. Dyp skeerne efter hver dej klat.
Jeg brugte 2 plader, så bollerne havde plads nok.
Bag boller i midten af ovnen i ca. 15 minutter.
Afkøles på bagerist.