Go Back

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid1 time 30 minutter
15 minutter
Antal: 13

Equipment

  • Stor skål
  • Grydeske

Ingredienser

Havregrødsboller:

  • 5 dl Vand, lunkent
  • 25 g Gær
  • 2 stk. Æg
  • 25 g Chiafrø
  • 50 g Solsikkekerner
  • 100 g Fuldkornshvedemel
  • 700 g Manitoba hvedemel eller alm. hvedemel
  • 20 g Salt
  • 1 bøtte Madam Butterfly to go havregrød med æble og kanel. Eller 50 g havregryn og 3 dl vand kogt til grød.
  • 100 g Æble, revet uden skræl

Sådan gør du

Havregrødsboller:

  • Udrør gær i vand.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og rør det godt sammen med hånden.
  • Film skålen og lad den stå på bordet.
  • Hæver til dobbelt str. Det tager ca. 1 1/2 time.
  • Tænd ovnen på 250 grader varmluft med damp hvis din ovn kan.
    Ellers sættes et lille fad med kogende vand ind i bunden af ovnen, sammen med bollerne.
  • Læg bagepapir på en bageplade.
  • Kom koldt vand i en lille skål og sæt 2 spiseskeer i.
  • Brug skeerne til at afsætte boller på bagepladen.
    Vandet hjælper med, at dejen ikke sætter sig fast. Dyp skeerne efter hver dej klat.
  • Jeg brugte 2 plader, så bollerne havde plads nok.
  • Bag boller i midten af ovnen i ca. 15 minutter.
  • Afkøles på bagerist.