Go Back

Samlet tid2 days

Equipment

  • 2 Silikomart The Ring 65
  • Eller 10 X kantplast a 8.5 cm x 2 cm høj
  • 10 a 5 cm x 2 cm høj
  • 10 a 7,5 cm x 0,7 cm høj
  • 10 a 6 cm x 0,7 cm høj
  • 1 9 cm udstikker med bølge kant
  • 1 7.5 cm glat udstikker
  • 2 Åirmåtter, hvis du har
  • Minihakker, hvis du har.
  • 1 Stor bred gryde/pande
  • 1 Engangs sprøjtekande.

Ingredienser

Stikkelsbærmousse:

  • 250 g Røde stikkelsbær, friske eller frost
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 40 g Sukker
  • 3 blade Husblas
  • 1/2 dl Arla årstidsmælk
  • 1 1/2 tsk. Tørsleffs Vaniljesukker
  • 50 g Callebaut velvet hvis chokolade
  • 1 nip Salt

Kakao lakrids mørdej:

  • 270 g Valsemøllen kagehvedemel
  • 25 g Cacao Berry Plain Arome kakaopulver
  • 5 g Tørsleffs vaniljesukker
  • 15 g Lakridspulver, gerne Johan Bulow
  • 90 g Flormelis
  • 150 g Saltet Lurpak smør
  • 1 stk. Æg, str. M
  • 1 nip Salt

Glaze:

  • 200 g Vand
  • 190 g Sukker
  • 60 g Glukosesirup
  • 30 g Sukker
  • 10 g Gelatinepulver

Lakridskaramel:

  • 75 g Sukker
  • 25 g Saltet Lurpak smør
  • 1 1/4 dl Fløde
  • 10 g Lakridspulver, gerne Johan Bulow
  • 1 nip Salt
  • 50 g Callebaut Gold Chokolade

Pynt:

  • Skovsyre
  • 1 spsk. Cacao Berry Plain Arone kakaopulver
  • Guldstøv.

Sådan gør du

Fremgangsmåde:

    Stikkelsbærmousse:

    • Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min.
    • Kog stikkelsbær, sukker, citronsaft og vaniljesukker med middel varme i 10 min.
    • Blend og purer massen igennem en sigte.
    • Opløs husblassen i massen.
    • Rør årstidsmælken i.
    • Hæld massen over chokoladen. og rør til massen samler sig
    • Tilsæt salt.
    • Blend massen helt glat.
    • Pisk fløden til let skum.
    • Bland den let piskede fløde i massen, vend den sammen med en dejskraber.
    • Støb moussen i formene og sat på frys natten over.

    Kakao lakrids mørdejsbunde:

    • Kom alle ingredienserne i en minihakker og kør kort til massen lige er samlet
    • Del mørdejen i 2.
    • Kom hver del imellem 2 stykker bagepapir og rul ud til 3-4 mm.
    • Sæt dejen på køl i mindst 1 time eller natten over.
    • Tænd ovnen på over/under varme 180 grader.
    • Udstik 10 bunde med bølgeudstikkeren.
    • Udstik 10 bunde med den glatte udstikker og stik i den ene ende så det bliver en måne, der er 2 cm på det bredeste sted.
    • Læg dem imellem 2 åirmåtter eller bagepapir.
    • Bages i ca. 10 min.
    • Afkøles på bagerist.
    • Har du ikke en minihakker, smuldres alle ingredienserne sammen og samles med ægget. Kun samles, ikke æltes. Hvis du ælter dejen, bliver den sej og ikke sprød.
    • Opbevares i en tætsluttende plastboks.

    Lakridskaramel:

    • Smelt sukkeret ved middel varme i en bred gryde eller høj pande.
    • Varm imens fløde op til kogepunktet.
    • Når sukkeret er smeltet, tilsættes smørret i små tern.
    • Herefter hældes den varme fløde i, imens der røres godt.
    • Tilsæt lakridspulver og salt, rør godt sammen.
    • Koges til 110 grader.
    • Hæld karamellen i en kande.

    Glaze:

    • Rør de 30 g sukker med gelatinepulver.
    • Kom de resterende ingredienser i en gryde.
    • Bring det i kog og rør forsigtigt sammen, så der ikke kommer en masse loftbobler.
    • Glazen skal op og lige koge.
    • Hældes på en kande.
    • Dæk overfladen med film, dels for at der ikke kommer kondens i og for at de luftbobler der måtte være bliver på filmen, når den tages af.
    • Glazen hældes over den frosne kage når glazen er 28-30 grader.
    • Glazen kan fryses, genopvarmes og holdbar ca. 14 dage på køl.

    Samling:

    • Tag moussen ud af formene.
    • Læg den lille ring oven på den store.
    • Tilbage på frost med mousseringene.
    • Læg et stykke bagepapir i en bradepande og en bagerist oven på.
    • Så er du klar til at glaze.
    • Gør mørdejsbundene klar.
    • Hent mousserne i fryseren og læg dem på risten.
    • Hæld glazen over mousserne og placer en mousse på hver mørdejsbund.
    • Kom karamellen på en engangs sprøjtepose.
    • Sprøjt ca. 1 cm karamel i hvert hul i moussen.
    • Kom kakaopulver i en lille si og drys mørdejsmånerne med kakaoen og giv dem et lille guldstøv.

    Pynt:

    • Læg månerne på moussen og pynt med en lille skovsyre.
    • Servere helst med det sammen.
    • Velbekomme.