Go Back

Forb. tid2 days
Samlet tid2 days
Antal: 12

Equipment

  • 2 stk. Hjerte silikoneform fra Silikomart nr. SF040
  • Håndmixer
  • Juicemaskine
  • Gryde
  • Dejskraber
  • Stavblender
  • Sigte

Ingredienser

Limemousse:

  • 3 blade Husblas
  • 1 dl Limesaft
  • 1 Stk. Øko lime
  • 90 g Rørsukker
  • 1/2 st. Vanilje
  • 2 dl Fløde
  • 100 g Yoghurt natural

Rødbedemousse:

  • 2 1/2 blade Husblas
  • 60 g Friskpresset rødbedejuice / 2 store rødbeder
  • 40 g Rørsukker
  • 1/2 st. Vanilje
  • 25 g Citronsaft
  • 2 1/2 dl Fløde
  • 1/2 dl Cremefraiche 38 %
  • 2 spsk. Crispeals fra Callebaut. Eller andre små chokoladekugler.

Solbærmousse:

  • 2 blade Husblas
  • 100 g Solbær
  • 50 g Rørsukker
  • 1/2 St. Vanilje
  • 1 spsk. Citron
  • 3/4 dl Fløde
  • 3/4 dl Yoghurt natural

Mazarinbunde:

  • 100 g Rørsukker
  • 1/2 st. Vanilje
  • 150 g Odense Marcipan
  • 150 g Lurpak smør
  • 3 stk. Æg, mellem str.
  • 1 stk. Øko citron, skallen heraf
  • 2 spsk. Citron saft
  • 75 g Hvid chokolade, Callebaut W2, mellem hakket.

Pynt:

  • 500 g Odense Marcipan
  • Bær/frugt
  • Spiselige blomster

Sådan gør du

Limemousse:

  • Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min
  • Del vaniljestangen og skrab kornene ud, mas dem i lidt fd sukkeret, så kornene skilles ad.
  • Kom limesaft, limeskal og sukker i en gryde, lad det koge svagt til sukkeret er opløst.
  • Vrid husblassen fri for vand og kom den i den varme limesaft. Rør til husblassen er opløst.
  • Kom blandingen i en ny skål og stil den på køl.
  • Pisk fløden til let skum.
  • Tag den afkølede limesaften ud af køleskabet og vend yoghurt i med en dejskaber.
  • Vend herefter fløden i.
  • Silikone formene skal en tur under meget varmt vand, slå det meste vand af, ved at slå formene ned i bordet. De skal ikke tørres med viskestykke.
  • Læg dine hjerteforme på et spækbræt eller ligende. Så formen står stabilt under flytning til og fra fryser.
  • Kom en spiseske fuld limemousse i hvert hjertehul.
  • Sæt på frys.

Rødbedemousse:

  • Læg husblas i koldt vand i 10 minutter.
  • Skræl rødbeden og juice den.
  • Flæk vaniljestangen og mas kornene i lidt af sukkeret.
  • Rødbedejuice, sukker, vanilje og citronsaft kommes i en gryde og varmes til sukkeret er opløst.
  • Knug vandet fra husblassen og opløs den i den varme rødbedesaft.
  • Kom blandingen i en skål og sat på køl eller på frys.
  • Når blandingen er kølet ned, skal den vendes sammen med cremefraichen med en dejskraber.
  • Pisk fløden til let skum.
  • Vend rødbedemassen sammen med fløden med en dejskraber.
  • Hent formene i fryseren.
  • Kom en skefuld rødbedemousse i hvert hjertehul, ryst formen let, så overfladen bliver helt glat.
  • Drys med Crispearls eller andre små chokoladekugler.
  • Sæt tilbage i fryseren.

Solbærmousse:

  • Kom husblas i koldt vand i 10 min.
  • Flæk vaniljestangen, tag kornene ud og mas dem sammen med lidt sukker.
  • Solbær, sukker, vanilje og citronsaft kommes i en gryde og koger ved mellem varme 5-8 min.
  • Blend solbærmassen og purer den igennem en sigte.
  • Knug vandet af husblassen og opløs husblassen i solbærmassen.
  • Sæt på køl eller frys.
  • Når massen er afkølet vendes den sammen med yoghurt, med en dejskraber.
  • Pisk fløden til let skum og vend den i solbærmassen med en dejskraber.
  • Hent formene i fryseren.
  • Kom en spiseskefuld solbærmousse i hvert hjertehul.
  • Bank formen let, så overfladen er helt plan.
  • Sat på frys til dagen efter.
  • Næste dag tages alle de fine moussehjerter ud, sattes på en plade og tilbage i fryseren.
  • Vask hjerteformene af i varmt vand.
  • Slå formen ned i bordet, så det overskydende vand bankes af. De skal ikke tørres med viskestykke.

Mazarinbunde:

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Flæk vaniljestangen og mas kornene ud i lidt af sukkeret.
  • Riv marcipanen.
  • PIsk marcipan, vanilje, sukker og blødt smør til det er lyst og luftigt.
  • Pisk et æg i af gangen.
  • Vend melet, citronsaft og hakket hvid chokolade i.
  • Kom ca. 20 gram mazarin dej i hvert hjerte hul og plan dejen med bagsiden af en teske.
  • Bages midt i ovnen ca. 10 min.
  • Tages ud og afkøles på en bagerist.
  • Formen vendes på hovedet på bageristen, så falder de små hjerte kager selv ud.

Samling:

  • Sæt mazarinkagerne på et fad.
  • Hent de frosne mousse hjerter i fryseren og læg dem sammen med bundene.
  • Ælt marcipan smidig. Skal der farve i skal det æltes med.
  • Rul marcipanen ud på bordet med en kagerulle.
  • Mål hvor højt og hvor langt marcipanbåndet skal være
  • Læg det omkring moussekagerne

Pynt:

  • Kagerne pyntes med forskellige bær, frugter og spiselige blomster.