Go Back

Equipment

  • En gryde
  • Glas med låg

Ingredienser

Kvædechutney:

  • 800 g Kvæder, uden skrald og kernehus
  • 2 stk. Rødløg
  • 2 fed Hvidløg
  • 300 g Sukker
  • 2 dl Æblecidereddike
  • 3/4 dl Vand
  • 1 stk. Chili
  • 5 stk. Stjerneanis
  • 10 cm Kanelstang
  • 15 stk. Hele nelliker
  • 1 tsk. Stødt kardemomme
  • Atomom/cognac

Sådan gør du

Kvædechutney:

  • Skrald kvæderne og fjern kernehuset.
  • Skær kvæderne i tern i forskellige str. så nogle koger ud og nogle beholder faconen.
  • Skrald rødløget og skær i skiver eller tern, alt efter smag.
  • Befri hvidløget for hinden og skær i små tern.
  • Kom alle ingredienserne minus atamon i en gryde og lad det små koge i 30-40 min, til det er tyknet.
  • Kog dine glas og vend enten cognac eller atamon i.
  • Kom din ny kogte kvædechutney på glas og luk dem til.
  • Lad chutneyen trække en uges tid.