Bruger du rødgær hældes alt i røreskålen minus hampefrø og røres ca. 10 min. til dejen slipper dejkrogen.
Bruger du gær, lunes mælken til håndvarm og gæren røres ud her i.
Tilsæt olie, sirup, grahamsmel og bageenzymer og rør det sammen på røremaskinen med dejkrogen.
Tilsæt resten minus hampefrø og rør på maskinen til dejen slipper skålen.
Herefter er resten af opskriften ens både med gær og rødgær.
Når dejen slipper skålens sider tilsættes begge slags hampefrø og der røres let til hampefrøene er indkorporerede i dejen.
Lad dejen hæve til dobbelt str. Jeg bruger en stor olie smurt condibøtte med låg.
Hæld dejen ud på bordet og træk dejen oppe fra og ind mod midten, nede fra og ind mod midten, fra venstre side og ind mod midten, og fra højre side og ind mod midten.
Del dejen i 16 stk.
Rul dejstykket i din hånd så bollen bliver spændt op. Det vil sige, lav en hulning med din hånd over bollen, så dine fingerspidser står på bordet og kør rundt på bordet med dine fingerspidser så håndfladen trykker let på bollen og bollen triller rundt under håndfladen. Hmmm......... håber det gav mening.
Læg bollerne på to bageplader med bagepapir. Og lad dem efterhæve tildækket 30 min.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Pensel bollerne med sammen pisket æg.
Bollerne bages ca. 20 min.
Afkøles på bagerist
Bollerne er fryse egnet.