Go Back

Hveder

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid2 timer 45 minutter
Samlet tid3 timer
Ret: Brød
Antal: 12 stk

Equipment

  • Røremaskine, bradepande 20x30 cm.

Ingredienser

  • 2 dl Sødmælk Lunt
  • 25 g Gær
  • 450 g Hvedemel
  • 100 g Smør Blødt
  • 2 stk Æg
  • 1 spsk Sukker
  • 1 tsk Salt Groft
  • 2 tsk Kardemomme

Pensling:

  • 1 stk Æg Sammenpisket

Sådan gør du

  • Lun mælken til håndvarm.
  • Udrør gæren heri.
  • Rør æg i.
  • Tilsæt 1/2 af hvedemelet og rør godt
  • Tilsæt kardemomme og næsten resten af melet, sukker i den ene side og salt i den anden side.
  • Rør dejen sammen på rørmaskinen.
  • Smørret tilsættes under omrøring i små bidder. Rør til dejen hænger sammen, ca. 4-6 min Dejen må gerne klistre en smule.
  • Lad dejen hvile i skålen 1/2 time, i en skål med film på eller i en condibøtte med låg på.
  • Tag dejen ud på bordet, det er ikke nødvendigt med mere mel.
  • Del dejen i 12 stykker og rul til boller, det gøres ved at lave en hulning med den ene hånd og køre hånden rundt over bollen i cirkler, så bliver bollen spændt op samtidig.
  • Læg et stykke bagepapir i en bradepande eller smør et ildfast fad med smør.
  • Læg dine boller 3 på den ene led og 4 på den anden.
  • Lad dem efterhæve 1-1 1/2 time med et viskestykke over. Hvederne er færdig hævet, når de rører hinanden.
  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  • Pensel hvederne med sammenpisket æg.
  • Bages på 2 nederste rille i ovnen ca. 20 min.
  • Afkøles helt på en rist.
  • Så er dine hveder klar til at blive ristet og spist.
  • Velbekomme.