Lun mælken til håndvarm.
Udrør gæren heri.
Rør æg i.
Tilsæt 1/2 af hvedemelet og rør godt
Tilsæt kardemomme og næsten resten af melet, sukker i den ene side og salt i den anden side.
Rør dejen sammen på rørmaskinen.
Smørret tilsættes under omrøring i små bidder. Rør til dejen hænger sammen, ca. 4-6 min Dejen må gerne klistre en smule.
Lad dejen hvile i skålen 1/2 time, i en skål med film på eller i en condibøtte med låg på.
Tag dejen ud på bordet, det er ikke nødvendigt med mere mel.
Del dejen i 12 stykker og rul til boller, det gøres ved at lave en hulning med den ene hånd og køre hånden rundt over bollen i cirkler, så bliver bollen spændt op samtidig.
Læg et stykke bagepapir i en bradepande eller smør et ildfast fad med smør.
Læg dine boller 3 på den ene led og 4 på den anden.
Lad dem efterhæve 1-1 1/2 time med et viskestykke over. Hvederne er færdig hævet, når de rører hinanden.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Pensel hvederne med sammenpisket æg.
Bages på 2 nederste rille i ovnen ca. 20 min.
Afkøles helt på en rist.
Så er dine hveder klar til at blive ristet og spist.
Velbekomme.